WATERSIDE III

Uniek en duurzaam wonen aan de Maas 

WELKOM 

Waterside III

De nieuwe Waterside III toren is gelegen op een zeer prominente locatie aan de Maas op de kop van het Oude IJsselmondsehoofd. De relatie met de omgeving is uniek door de verschillende schaalniveaus en karakters die het gebied kenmerken. Het gebouw ontwerp speelt hier nadrukkelijk op in door de menselijke maat van de groene terrasplint en het aansluitende landschap te relateren aan de schaal van het dijklandschap en het dorp Oud-IJsselmonde.

waterside iii

Uniek wonen aan de maas

Het gebouw manifesteert zich naar de Brienenoordbrug als een speels welkomstgebaar voor de Rotterdamse metropoolregio en wordt er aan de Maaszijde een knipoog gemaakt naar de weidsheid van het water.

Het project karakteriseert zich verder door een bijzonder gevelconcept met kenmerkende oplopende loggia’s en grote groene terrassen. Hierdoor ontstaat een unieke gebouwuitstraling die bewoners bezoekers en omwonende met elkaar verbindt.

waterside iii

duurzaamheid

Naast het gebouw ontwerp is er veel aandacht besteedt aan de hoogwaardige landschappelijke inrichting van het gebied. Het havenhoofd wordt publiek toegankelijk en krijgt een halte van de waterbus. Tevens ontstaat er een uitnodigend vriendelijk haventje en wordt er een groen park aangelegd die het project verbindt met het dijklandschap.

Het hele gebied wordt hierdoor opgewaardeerd en zal straks een prettige omgeving worden voor iedereen die in de omgeving woont en met het gebied begaan is.

contact

Heb je vragen of wil je op de hoogte gehouden worden? Vul dan je contactgegevens in en dan nemen wij contact met u op.

Adresgegevens:

Oude IJsselmondsehoofd 49
3077 BR, Rotterdam